Skip to content

Rules question · Rule 17.1b · Medium

Can I ground my club in a penalty area?

You play your ball from a penalty area. May you ground your club behind the ball?

Answer

Yes, without penalty

Since 2019 the same rules apply in a penalty area as in the general area. You may ground your club and remove loose impediments.

More questions on Rule 17