Skip to content

Rules question · Rule 5.4b · Hard

Can I switch to another group during the round?

In stroke play your group is waiting a long time on hole 10. You join the group ahead because a friend is playing in it. The Committee knows nothing about it. What is the ruling?

Answer

Disqualification

In stroke play you must stay in the group set by the Committee for the whole round. You may only change if the Committee approves, before or after the change. Otherwise you are disqualified.

More questions on Rule 5