Skip to content

Rules question · Rule 6.3c · Easy

Played a wrong ball: what is the penalty in stroke play?

In stroke play you accidentally play another player’s ball. What is the penalty?

Answer

Two penalty strokes

Playing a wrong ball in stroke play costs the general penalty of two strokes. Strokes with the wrong ball do not count, and you must continue with your own ball.

More questions on Rule 6