Skip to content

Rules question · Rule 19.1 · Medium

Can I declare my ball unplayable in a penalty area?

May you declare your ball unplayable in a penalty area?

Answer

No

You may declare a ball unplayable anywhere except in a penalty area. There you take relief under Rule 17, also with one penalty stroke.

More questions on Rule 19