Skip to content

Rules question · Rule 11.1a · Easy

My ball hits another player: is there a penalty?

Your shot accidentally hits another player on the leg and comes to rest on the fairway. What is the ruling?

Answer

No penalty, you play the ball as it lies

If your ball accidentally hits a person, whether another player or a spectator, there is no penalty. You play the ball from where it comes to rest. You only replay a stroke when you putt on the putting green and the ball hits a person or an animal.

More questions on Rule 11