Skip to content

Rules question · Rule 16.1 · Easy

Do I get relief if my ball is in a puddle?

After heavy rain your ball lies in a puddle on the fairway. What is the ruling?

Answer

You get free relief

A puddle outside a penalty area is temporary water. You get free relief from it: within one club-length of the nearest point where the water no longer interferes, not nearer the hole.

More questions on Rule 16