Skip to content

Rules question · Rule 1.3c · Medium

What is the general penalty in match play?

In match play you breach a Rule that carries the general penalty. What does that mean?

Answer

You lose the hole

The general penalty is the standard penalty in the Rules: two penalty strokes in stroke play, loss of hole in match play. It applies to many breaches, for example if you play a wrong ball.

More questions on Rule 1