Skip to content

Rules question · Rule 14.2b · Expert

Can another player replace my ball for me?

You marked your ball on the putting green and lifted it yourself. Another player kindly replaces it for you, and you putt. What is the ruling?

Answer

One penalty stroke

Only you or the person who lifted or moved the ball may replace it. If you lifted it yourself, another player must not put it back for you. If you play a ball replaced like that, you get one penalty stroke.

More questions on Rule 14