Skip to content

Rules question · Rule 14.1a · Easy

Lifted my ball on the putting green without marking: what is the penalty?

On the putting green you lift your ball without marking its spot first. What is the ruling?

Answer

One penalty stroke, and you replace the ball on its spot

If a ball has to be replaced on its original spot, you mark the spot before lifting it, with a ball-marker or a club. If you forget, you get one penalty stroke. You still replace the ball on the spot where it lay.

More questions on Rule 14