Skip to content

Rules question · Rule 13.3a · Medium

Ball overhanging the hole: how long can I wait?

Your ball overhangs the lip of the hole. How long may you wait for it to drop?

Answer

10 seconds after reaching the hole

After reaching the hole you have ten seconds. If the ball drops later, it is holed, but you add one penalty stroke.

More questions on Rule 13