Skip to content

Rules question · Rule 13.2c · Medium

Ball resting against the flagstick, partly in the hole: is it holed?

Your ball comes to rest against the flagstick in the hole. Part of the ball is below the surface of the putting green. What is the ruling?

Answer

It is holed

If the ball rests against the flagstick and any part of it is below the surface of the putting green, it is holed. You do not need to remove the flagstick.

More questions on Rule 13