Skip to content

Rules question · Rule 16.3 · Medium

Do I get relief if my ball is embedded in the rough?

Your ball is embedded in its own pitch-mark in the rough. What is the ruling?

Answer

You get free relief

Since 2019 you get free relief for an embedded ball anywhere in the general area, including the rough. You drop within one club-length of the spot right behind the ball, no nearer the hole.

More questions on Rule 16